Edisi Resepi! Almond London!

Oleh Kaki Wayang on


Bahan-bahan

630 gm tepung gandum
90 gm tepung jagung
540 gm marjerin
360 gm gula kastor
1 sudu the esen vanilla
1 ½ sudu the soda berkarbonat
Badam – dibakar
Coklat masakan – dicairkan
Badam cincang

Cara Membuat

1.       Pukul marjerin, gula dan esen vanilla.
2.       Masukkan tepung gandum dan tepung jagung serta soda berkarbonat.
3.       Uli menjadi doh yang lembut.
4.       Salut badam dengan doh tepung dan bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15-20 minit.
5.       Celup biskut ke dalam kertas acuan.
6.       Taburkan badam cincang sebagai hiasan.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment