Betol-betol Hangat! Politeknik Nilai kini dibuka!

Oleh Kaki Wayang on

 
Peluang bagi pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) melanjutkan pengajian dalam bidang teknikal dan vokasional di negeri ini terbuka luas apabila sebuah lagi institusi pengajian tinggi awam (IPTA) akan dibuka di Kampung LBJ, Labu, dekat sini.

Pembukaan Politeknik Nilai itu membantu merealisasikan matlamat kerajaan untuk meningkatkan komposisi pekerja berkemahiran tinggi kepada sekurang-kurangnya 37 peratus menjelang 2015 untuk menjadi sebuah negara maju.

Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Datuk Abd Rahim Md Noor berkata, pembinaan IPTA itu dianggap sebagai alat atau mekanisme kerajaan untuk mencapai harapan yang diaspirasikan.
 
“Saya berharap politeknik ini akan melahirkan modal insan berkualiti, berdaya saing, kreatif dan inovatif supaya dapat merealisasikan hasrat negara menjadi sebuah negara maju,” katanya.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...