Betol-betol Gempak! Audition Kelab Kebudayaan PMS!

Oleh Kaki Wayang on


Hari demi hari pelbagai kisah baru dinukilkan dalam diari Sejarah Politeknik Muadzam Shah..dari satu peristiwa ke satu peristiwa yang membawa seribu kenangan dan iktibar..dari satu pencapaian ke satu pencapaian mampu digapai segelintir umat manusia PMS..dari satu AUDITION ke satu AUDITION dilaksanakan..semuanya atas satu tujuan dan sebab musabab untuk mencungkil bakat-bakat baru di Politeknik Muadzam Shah ini..

Beberapa bulan yang lalu Audition untuk mencari bakat-bakat baru Nasyid dilangsungkan bagi mengetengahkan mereka ke Pertandingan Peringkat Kebangsaan dan Peringkat Zon Timur..Nampaknya niat murni itu sudah tertunai apabila kumpulan Nasyid Wirama Zirbad dan Kastara dihantar bagi melaksanakan tanggungjawab menyampaikan dakwah mereka melalui Nasyid..Alhamdulillah walaupun tak menang..mereka masih mampu untuk menghela nafas lega apabila berjaya mengutip pengalaman dari Politeknik-politeknik yang lebih lebat daripada mereka..Natijahnya, pelbagai tips dapat dikumpul bagi menghadapi pertandingan mendatang..

http://3.bp.blogspot.com/-rL3hncXj2Wk/TniyFBOvRJI/AAAAAAAABNo/8vBHIFH1kOE/s1600/yaz-e72-016.jpg

Melupakan sedikit memori luka bagi kedua-dua pertandingan..kini muncul pula Audition Kelab Kebudayaan PMS yang kini baru sahaja menamatkan siri pencarian bakat baru malam tadi (20 September 2011)..walaupun kami sebagai jurulatih mengharapkan agar ramai muka-muka baru yang hadir untuk diujibakat..namun kami hampa apabila muka-muka lama lebih ramai berbanding dengan muka-muka baru hadir untuk proses ini..

Secara keseluruhannya, Alhamdulillah semua yang hadir begitu tenang menghadapi dugaan dan cabaran yang diberikan oleh kami..semuanya mampu untuk mencabar diri sendiri untuk tampil lebih yakin dihadapan penonton..namun begitu tidak kurang juga yang masih lagi kelihatan gementar apabila berhadapan dengan penonton ataupun berada di atas pentas..

http://1.bp.blogspot.com/-fcw9DH0pAxk/TniyIaMRUvI/AAAAAAAABNs/zaiL1PPQGSA/s1600/yaz-e72-796.jpg

Tujuan asal program ini diadakan antara lain adalah untuk mencungkil bakat-bakat baru agar PMS tidak ketandusan bakat untuk menghadapi pertandingan akan datang..Selain itu, peserta yang dipilih juga akan menghadiri beberapa siri pertemuan bagi memperbetulkan lagi teknik nyanyian dan seni vocal agar mereka akan tampil lebih yakin kelak..mereka juga antara lain akan dipilih untuk menyertai Team Nasyid, Team Lagu-lagu Asli, Team Lagu-lagu Rakyat dan beberapa lagi siri pertandingan lain..hal ini bertujuan untuk mengetengahkan bakat mereka..di sampiang akan dipilih untuk membuat persembahan jika sekiranya Kelab Kebudayaan dijemput untuk membuat persembahan..

Akhir sekali..tahniah kepada semua yang hadir untuk diujibakat..teruskan usaha anda..dan kepada para pelajar SEM1..anda sudah seharusnya berbangga sekiranya anda dipilih..anda masih lagi berpeluang untuk mewakili Politeknik Muadzam Shah untuk beberapa tahun yang akan datang..kami sebagai jurulatih akan cuba untuk membantu sekadar yang boleh agar para pelajar mampu untuk bersaing dengan Politeknik-politeknik yang lebih major dari anda..Tahniah PMS!

P/s: Ammar Anuar perbaiki tempo anda, Azri Rafiuddin (suara mantap dan malatoppp gehtoooo), Van Azs (mantap), Ulat Beluncas (hilangkan gemuruh anda), dan yang lelain..semuanya mantap..TQ pada En. Yazid Yahya (Pengarah Seni dan Teknik Vokal gitew) atas gambar-gambar yang mantapz ini..


Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...