Pelajar Politeknik Putus Kepala!

Oleh Kaki Wayang on

Seorang pelajar maut dalam keadaan ngeri apabila kepalanya putus setelah motosikal yang ditunggang me­rempuh benteng besi di persimpangan masuk ke Taman Keladi dari Jalan Lencongan Timur Su­ngai Petani, di sini pagi ini.

Mangsa, Mohd. Nasri Rusydi Yusof, 19, dari Taman Permata Semarak di sini meninggal dunia di tempat kejadian kira-kira pukul 1.25 pagi.

Kemalangan dikatakan berlaku ketika mangsa menunggang motosikal RXZ dari Taman Keladi me­nuju ke rumah seorang rakannya di Bandar Puteri Jaya di sini.

Difahamkan, kemalangan itu menyebabkan kepalanya terputus dipercayai terkena besi tajam dan anggota badannya tercampak lebih 20 meter. Bapa mangsa, Yusof Ismail, 45, memberitahu, dia begitu terkejut apabila mengetahui anaknya ter­babit dalam kemalangan ngeri itu.

“Dia menunggang motosikal seorang diri dan keadaan jalan raya di kawasan itu dipercayai agak gelap dan kita tidak mengetahui apa yang berlaku,” katanya.

Menurut Yusof, anak sulungnya itu adalah pelajar tahun dua Diploma Kejuruteraan Mekanikal Politeknik Syed Sarajuddin, Arau, Perlis.

“Saya menerima hakikat dan reda dengan apa yang berlaku,” katanya.

Jenazah mangsa dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Muhibuddin, Kampung Sungai Pasir di sini hari ini. Sementara itu, Ketua Polis Dae­rah Kuala Muda, Asisten Komisio­ner Khalil Arifin berkata, pihaknya sedang menjalankan siasatan lanjut berhubung kemalangan itu.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...