Proton Iriz - Proton Compact Car Yang Menawan!

Oleh Kaki Wayang on

 
Proton Compact Car atau Proton Iriz baru sahaja dilancarkan secara rasminya baru-baru ini. Saya bukanlah seorang reviewer pakar dalam bidang ini. Tetapi sekadar berkongsi dengan gambar-gambar, harga dan spesifikasi Proton Iriz.

Tak sampai sebulan selepas munculnya Perodua Axia, kini muncul pula Proton Compact Car (PCC) apabila kereta keluarannya Proton Iiz menjengah pasaran Malaysia. Semakin hebat persaingan antara kedua-dua pengeluar kereta Malaysia ini.

Antara Axia dan Iriz, rasanya macam menarik pula Iriz ni. Tapi dari segi penjimatan, macam Axia lagi jimat. Walaupun belum mencuba untuk pandu kedua-dua kereta ini sudah kedengaran Perodua Axia lebih jimat berbanding Iriz.

Mungkin agak keterlaluan membandingkan kedua-dua kereta ini kerana ianya hadir dari kelas yang berbeza. Tetapi masyarakat Malaysia amnya tidak dapat lari dari membandingkan kedua-dua kereta berkenaan. Jom kita lihat sedikit gambar Proton Iriz (Proton Compact Car) ini. 

 

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...