Edisi Terkini! Gambar dan Status Terakhir Pak Yus Jambu Sebelum Menemui Pencipta, Al-Fatihah!

Oleh Kaki Wayang on

Al-Fatihah

Pak Yus Meninggal Dunia. Pemergian Pak Yus menemui penciptaNya amat mengejutkan pelbagai pihak. Siapa tak kenal Pak Yus. Seorang pelawak yang begitu bersahaja dan spontan dalam mengeluarkan idea-idea kreatif untuk membuatkan para penonton gembira.

 Status dan program terakhir arwah

Siapa tahu program "Raja Band" merupakan program terakhir yang beliau jayakan di samping rancangan Juara Parodi sebelum beliau menghembuskan nafas yang terakhir dipercayai sesak nafas.
Difahamkan gambar di bawah merupakan gambar terakhir (gambar di ambil kira-kira pukul 10 malam tadi) Pak Yus bersama peminat. Dikongsikan oleh salah seorang peminat Pak Yus, Jack Casemann di dalam facebooknya.


Yus Jambu dilaporkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan pulang ke rumah selepas selesai menjayakan program ‘Raja Band’ di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Arwah Yus merupakan Juara Raja Lawak musim pertama dan selalu berganding dengan Tauke Jambu. Semestinya pemergian Yus Jambu adalah amat dirasai dan jenazah Allahyarham Pak Yus juga akan disemadikan di Perlis pada 30 November 2015.

ARTIKEL BERKAITAN: Luahan Sayu Terakhir Arwah Pak Yus Yang Mampu Menitiskan Air Mata, Al-Fatihah!

Innalillahiwainaillahirajiun. Semoga ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Aamiin.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...