PMS Automech Racing Team Raih Tempat Ke-5!

Politeknik Muadzam Shah telah berjaya mencatat kedudukan di tempat ke-5 dari 36 jentera yang dipertandingkan merangkumi 24 institusi pendidikan IPTA dan IPTS seluruh Malaysia.

Pelajar Politeknik Muadzam Shah Cipta E-Tajwid Untuk Android!

Boleh dikatakan terdapat pelbagai aplikasi bercorak pembelajaran agama untuk para pengguna Android, dan salah satunya adalah aplikasi E-Tajwid untuk Android.

Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan!

"Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan" berjaya memasuki ruangan Berita Harian pada 22 Mac 2013 yang lalu.

Program Imam Muda Musim 1 Politeknik Muadzam Shah!

Sekalung tahniah kepada penganjur program yang begitu bermanfaat ini.

Malam Sejuta Bintang PMS Berlangsung Meriah!

Malam Sejuta Bintang Berlangsung Meriah

Showing posts with label Nuffnang ajur Hari Blogger. Show all posts
Showing posts with label Nuffnang ajur Hari Blogger. Show all posts

Betol-betol Hangat! This is my 6th Blog Day!

Oleh Kaki Wayang on

http://cdn.main.nuffnang.com.my/wp-content/uploads/2011/08/BlogDay-2011.jpg

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca, pengunjung, pengikut setia dan kepada semua blogger-blogger Malaysia..kali ini kita dipertemukan lagi dalam suasana yang sangat harmoni dan sangat gembira menyambut Hari Raya Aidilfitri setelah sebulan berpuasa dalam Bulan yang penuh barakah, BULAN RAMADHAN...

Entri kali ni adalah Entri mengenai Blogger's Day yang akan disambut pada 31 Ogos ini (hari ini)..bertepatan dengan Hari Kemerdekaan disusuli dengan Hari Raya Aidilfitri menyebabkan Blogger's Day sangat sesuai untuk dirai..dan dalam entri pada kali ini saya akan mengenengahkan 6 buah blog yang saya rasa bertepatan dengan syarat dan kemahuan NUFFNANG untuk saya senaraikan dalam BLOG PILIHAN yang begitu berbeza dengan blog saya..Jom kita tengok 6 Blog tersebut..

Blog 1


Tuan Empunya Blog: UNWANTED86

Blog ini dah tentulah berlainan dengan aku..aku tak nak komen bab penulisannya..sebab bagi aku penulisan blog ini boleh tahan..cuma isi yang cuba disampaikan melalui blog tersebut adalah mengenai TUTORIAL khas untuk blogger-blogger..melihat sahaja kepada followernya yang semakin ramai menyebabkan BLOG ini senantiasa menjadi pilihan kepada penggemar-penggemar blogger yang suka nak "modify" blog mereka..disamping mendapatkan pengetahuan mengenai HTML Script, dropdown menu dan sebagainya..pelbagai pengetahuan mengenai BLOG boleh didapati di sini..So, kalau korang nak dapatkan tutorial untuk modify blog korang..inilah tempatnya..

Blog 2

Tuan Empunya Blog: Lulu Pages

Sedikit mengenai Lulu Pages..Beliau merupakan Penyokong fanatik The Blues yakni Pasukan bolasepak Chelsea..

Kenapa aku suka blog ini eh? Salah satunya adalah..penulisannya yang sangat kreatif..so, tak hairanlah kalau blog dia tak pernah sunyi dengan kehadirang pembaca dan peminat-peminat blognya..banyak memaparkan pengalaman hidup, kisah-kisah jenayah, kisah kehidupan, dan macam-macam lagi..dikenali sebagai penyokong fanatik The Blues menyebabkan ramai peminat pasukan Chelsea kini merupakan peminat kepada beliau..seorang gadis yang comel, cute dan cantik ini merupakan seorang advertiser..

Blog 3


URL: MHZMC
Tuan Empunya Blog: Mohd Hakimi Zulkifly

Blog ketiga merupakan blog kepunyaan Mohd Hakimi Zulkifly..blog yang penuh warna warni kehidupan..pelbagai tips mengenai blog untuk blogger-blogger baru dipaparkan di sini..beliau melanjutkan pelajaran di Kolej Matrikulasi Perlis (KMP) dan sekarang ini menyambung pengajian di peringkat ijazah dalam bidang Undang-Undang di Universiti Utara Malaysia (UUM). Beliau yang merupakan bekas pelajar MCKK dan Mantan Yang Di-Pertua JPP Kolej Matrikulasi Perlis sentiasa menampakkan kematangan penulisan dari aspek kesusasteraan mahupun dari segi pandangan politik. Beliau yang juga berminat dari sudut perlembagaan dilihat mampu mencipta karya yang dihujani dengan hujah-hujah bagi menguatkan pernyataan yang diberikan. Minatnya yang mendalam dalam sastera diperlihatkan dengan gaya penulisannya yang tampak berbunga dan penulisan dari sudut politik yang semakin matang..dan yang menariknya..SILA LIHAT GAMBAR INI:

http://3.bp.blogspot.com/-2ANXUj8ycuU/TkVEwHGhA4I/AAAAAAAABho/Df0xmlj7uVk/s1600/lawyer+cinta+8.png

Blog 4

URL: Blog Farha
Tuan Empunya Blog: Atika Farha

Sedikit mengenai beliau..I'm Farha, 21, studying Bachelor of Accountancy (hons) at Universiti Teknologi MARA (UiTM) Seri Iskandar, Perak.

Bila kita bercakap mengenai blogger yang lahir dari dunia Menara Gading sudah tentulah "dia" bijak..betul tak? melihat kepada isi kandungan blognya..banyak memperlihatkan kepada penghasilan entri yang bermutu..penulisan dan luahan rasa yang disampaikan dengan bahasa yang yang tinggi namun mudah difahami menjadikan Atikah Farha ini sangat berkebolehan dalam menulis dengan baik..belajar mengenai Akaun menyebabkan FARHA kelihatan bijak untuk digelar blogger..hahaha..kenapa? Belajar akaun biasanya hidup dengan nombor..walaupun pada hakikatnya tak semua..tapi pelik bila seorang yang belajar akaun tapi mampu menulis dengan baik..isi kandungan entry menyerlahkan lagi dirinya yangn masih student tapi bermutu dan berkebolehan..banyak kandungan entri dinukilkan berdasarkan pengalaman kehidupan lebih-lebih lagi dalam dunia pembelajaran..

Blog 5

http://2.bp.blogspot.com/-BpNaW8YLty4/TetkAk8KwtI/AAAAAAAAGTw/SSM5dF60tjs/s1600/EQ-header2.jpg

Tuan Empunya Blog: EqbalZack 

Sedikit mengenai beliau: PhD Research Student/Lecturer-Faculty of Medicine and Health Sciences (UPM).

Boleh dikatakan blogger ini sangat kreatif..selain kreatif..aku leh katakan dia ni seorang yang terpelajar..Blogger terpelajar..Beliau merupakan seorang Pensyarah di UPM..hebat tak hebat kan..denga kelulusan yang dia ada menjadikan beliau sangat kreatif dalam penulisan blog..sangat ringkas namun mempunyai maksud yang padat..banyak tip-tips yang disampaikan melalui blognya..menlis berdasarkan pengalaman yang mahu dikongsikan kepada semua blogger khasnya..dan saya merupakan salah seorang peminat setia blognya..
Blog 6


Tuan Empunya Blog: Yazidy Evangelien

Blog seterusnya datannya dari blog ini..Nama asal blogger ini adalah Yazid Yahya..seorang yang kreatif tak kira lah dalam bidang penulisan ataupun lukisan..semua dia leh buat..tips, pengalaman hidup dan review-review filem ada dalam blog ini..kalau korang tak caya tengoklah sendiri..dan apa yang aku tertarik kat sini adalah..dia sangat kreatif dalam lukisan..kenapa pula aku cakap macam tu..korang kena masuk blog dia dan komen sendiri yer..


Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! This is my 6th Blog Day!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...