PMS Automech Racing Team Raih Tempat Ke-5!

Politeknik Muadzam Shah telah berjaya mencatat kedudukan di tempat ke-5 dari 36 jentera yang dipertandingkan merangkumi 24 institusi pendidikan IPTA dan IPTS seluruh Malaysia.

Pelajar Politeknik Muadzam Shah Cipta E-Tajwid Untuk Android!

Boleh dikatakan terdapat pelbagai aplikasi bercorak pembelajaran agama untuk para pengguna Android, dan salah satunya adalah aplikasi E-Tajwid untuk Android.

Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan!

"Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan" berjaya memasuki ruangan Berita Harian pada 22 Mac 2013 yang lalu.

Program Imam Muda Musim 1 Politeknik Muadzam Shah!

Sekalung tahniah kepada penganjur program yang begitu bermanfaat ini.

Malam Sejuta Bintang PMS Berlangsung Meriah!

Malam Sejuta Bintang Berlangsung Meriah

Showing posts with label Segmen Kad Raya. Show all posts
Showing posts with label Segmen Kad Raya. Show all posts

Betol-betol Hangat! SEGMEN: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!

Oleh Kaki Wayang on

INI ADALAH STICKY POST..Entri terbaru di bawah!!! 

http://1.bp.blogspot.com/-dSay-3ZOgcI/TjJ4WGP4ZHI/AAAAAAAAAUI/CYimSbNwysc/s728/D%2527informations%2B2a.png

Bagi membantu blogger-blogger baru yang masih lagi merangkak dalam dunia blogging..Kaki Wayang nak buat satu segmen khas untuk anda..pada yang rasa-rasa blog dia tu masih tak sampai 10,000 PV dan follower bawah 100 atau ke atas..meh join blog ni..Kaki Wayang tak kisah..apa yang baiknya SEGMEN ni..bukan dapat ape pun..tapi melalui segmen seperti inilah ianya boleh mempromosikan LINK blog anda yang orang lain tak tahu..

Syarat:

1. Letak HEADER Blog Betol-betol Hangat!
2. Terpulanglah pada korang nak jadi follower ataupun tak..
3. Bulat satu entri bertajuk: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!
4. Tag kawan anda 2, 3 orang ke..leh support SEGMEN ni..
5. Dah buat entri link kan entri anda ke entri ini dengan komen anda..

Objektif:

Kepada yang berjaya dan join segmen ini..dah tentu korang akan kenal ramai blogger..akan dapat walaupun tak banyak tapi KW pasti korang akan dapat trafik (leh tambah PV dan UV blog korang)..dan Blog korang akan masuk dalam BLOGLIST Favourite dan KHAS Kaki Wayang..so, peluang untuk pembaca lain untuk nampak link anda adalah besar..

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! SEGMEN: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!

Betol-betol Sengal! Arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Oleh Kaki Wayang on

Minggu lepas dah hantar dah kad raya kepada semua yang join SEGMEN: Saya Nak Kad Raya dari Kaki Wayang..sekali pas balik je dari pejabat post..tengok kat meja..terlupa lagi satu KAD RAYA..arghhhhhhhhhhh!!! nak jugak aku hantuk-hantuk kan kepala ke dinding...


Kepada Natasha Ereena..mintak maaf KAD RAYA awak rasanya akn sampai lewat ke peti surat rumah awak..minta maaf sesangat..tak sengaja..ari ni Kaki Wayang post kan yerrr..


Sila baca selanjutnyaBetol-betol Sengal! Arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Betol-betol Tazkirah dan Ucapan Gempak Aidilfitri!

Oleh Kaki Wayang on

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/307892_2393553760476_1299872792_32887024_3699385_n.jpg 

Khas dari Kaki Wayang..Selamat menyambut Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..ramai orang ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir..Batin tak de eh..kenapa batin eh? ada sesetengah dari kita menganggap batin tu hanya untuk suami isteri atau hal-hal dalam bilik atau yang sewaktu dengannya..
Cuba anda fikir situasi ini pula:
  • Dengki kat seseorang
  • Wat khianat kat seseorang
  • Memikirkan sesuatu yang tak elok supaya terjadi kat orang yang dibenci
  • Mengumpat orang even dalam hati
Dan semua itu dibuat tanpa luahan kepada orang lain..tapi dibuat dalam hati je tanpa diluahkan dan dilepaskan kepada yang berkenaan (mangsa/ kawan)..bukankah perkara dalaman (dalam hati) itu merupakan perkara BATIN? perkara yang kita tak nampak melainkan orang itu sendiri tahu akan dirinya? Maka di sinilah kita perlulah memohon keampunan Maaf Zahir dan Batin..

Meh baca sesuatu mengenai Sunnah Rasulullah dalam gembira berhari raya:

Mengikut sunnah Nabi, apabila para sahabat bertemu, mereka akan mengucapkan "Taqabbalullah Minna Waminka" yang bermaksud, "semoga Allah menerima amalan kami dan amalanmu". 

Tidak kah dengan mengucapkan kalimah itu lebih baik daripada memikirkan, melakukan dan mengucapkan serta mengungkapkan sesuatu yang sia-sia? Fikir-fikirkanlah..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN khas kepada semua Bloggers, pembaca dan pengunjung serta semua FOLLOWER-FOLLOWER setia Blog Betol-betol Hangat! Sayang kamu laju-laju..

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Tazkirah dan Ucapan Gempak Aidilfitri!

Betol-betol Hangat! Pencarian Bloglist Terhebat

Oleh Kaki Wayang on

http://4.bp.blogspot.com/-qu9dz3-N_ac/TlPKmExtqFI/AAAAAAAAAqA/1OImFQ255yw/s1600/bloglist.png 
SAYA NAK JOIN sebab saya nak kenal lebih ramai lagi blogger baru macam saya..
NAK JOIN KLIK BANNER!!!

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Pencarian Bloglist Terhebat

Betol-betol Gempak! Yeayyyy akhirya dapat KAD RAYA!!!

Oleh Kaki Wayang on



Perghhhh..MACAM menang Piala Dunia..begitula kegembiraan yang jelas terpancar itcheuw (itu).

Alhamdulillah..kini sudah sampai ke 25 Ramadhan tinggal 8 jam lagi dah masuk dah hari yang ke 26 Ramadhan..penantian akhirnya tiba jugak..dapat jugak aku merasa KAD RAYA yang dah berkurun dan berabad lamanya tak pernah nak dapat..itulah kuasa blogging..ramai blogger yang buat segmen (seb baek aku join segmen  tu) nak bagi Kad Raya termasuklah aku..NI SEGMEN KAD RAYA aku..dan terima kasih kepada yang join..diketika ini Kad Raya anda kini sudah berada dalam perjalanan menuju ke alamat yang korang berikan..tunggu jelah yerrr..

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar SMS takut tak sempat
Hantar Kad Raya pun kira ok WHAT..!!!

KAD RAYA PERTAMA


Hari ni, saje nak bagitau..aku dapat Kad Raya dari MusicBrilliant..ape ek korang agak-agak MB sampaikan dalam Kad Raya ini? Meh baca yer..tulisannya agak cam budak-budak ckit..sebab apa ek? Sebab dia tulis guna pensel..ngeeee…hanya budak darjah 1-3 je yang pakai pensel..hahahaha..jangan marah haaa MB..Ok dia tulis macam ni..:-

Assalamualaikum, Kaki Wayang!
Bila nak belanja tengok wyg?
Ho-ho-ho! Btw,
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI!
Maaf andai ada entri yang mengusik hati & perasaan.
Sekian.

Jawapan aku:-

Walaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh MB!..Kalau ko datang Muadzam Shah, kita leh g Kuantan..SURE aku belanja tengok wayang.. SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI jugak..!!! Entri ko xde satu pun yang berjaya mengguris hati ini..wah gitew..

KAD RAYA KEDUA


Kad kedua yang aku dapat ni datangnya dari Bro Eyriqazz..Blogger yang sangat aktif dengan aktiviti Nuffnang dan aktiviti berbuka puasa ketika ini..sejak seminggu ni..asyik post sal berbuka puasa jew..hahaha..Agaknya ape eh yang dia tuliskan dalam Kad Raya tu? Sebelum ke ucapan tu..dia ni seorang cikgu tau..pas tu dia suka berpantun..semua Kad Raya yang dia hantar kat sesape yang join..semuanya ada pantun..tulisan dalam kad ni agak macam tulisan DOKTOR ckit..hampir-hampir aku tak leh nak baca..ulang beberapa kali baru dapat baca dengan lancar..Meh baca meh..:-

Kaki Wayang nama nickname diberi,
Orangnya hensem kacak sekali,
Sekali pandang ada iras-iras Khairul Fahmi,
2 kali pandang, ada gaya jadi Imam Muda musim baru nanti

Selamat Hari Raya Eyriqazz ucapi,
Kad Raya seperti dijanji,
Sepuluh jari memohon maaf jika tersilap dan terkasar bahasa ini,
Terjahlah Eyriqazz.com hari-hari.

Jawapan aku tapi bukan balas pantun tau:-

Nama Kaki Wayang adalah ilham dari kekerapan aku menonton wayang setiap minggu..Buat pengetahuan Bro Eyriqazz..Aku ni tak de lah hensem atau kacak sekali..tapi hensem dan kacak banyak kali tau..ngeee (perasan)..Iras Khairul Fahmi??? tang mana tu..xde kot..kang Elia (bekas tunang KFCM) terpikat kat aku pula..Imam Muda? Amin Ya Rabbal Alamin..itulah yang aku harapkan..Nak dengar Azri (nama sebenar) bertilawah dan bertaranum ke? no hal..ce try..hehehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri jugak..Azri juga ingin memohon maaf atas segala komen yang diberikan kat blog bro eyriqazz..kot lah ada yang terkasar bahasa..dan buat pengetahuan semua..Blog Great Teacher itu tiap hari aku terjah..termasuklah disaat aku menaip entri ini....

By the way..im not student actually..hehehehe..aku ni dah keje dah pun kat Politeknik Muadzam Shah, Pahang..ni kali “seratus” orang salah anggap aku ni student..biasalah muda lagi kan tu yang orang anggap student tu..(kembang hidong sekejap)..hari tu lagilah “Pelajar Politeknik Johan Pertandingan Nyanyian Lagu-lagu Merdeka Terbuka Kuala Lumpur”..hahahaha..dah lah masuk UTUSAN MALAYSIA pulak tu..salah maklumat pula..tak pe, tak pe..AKU sebenarnya mengambil maksud STUDENT (maksud tersirat)itu atas sebab-sebab aku masih lagi insan kerdil dan serba kamil yang belajar mengenai kehidupan, agama dan macam-macam lagi..yang penting aku masih baru dalam dunia blog..masih belajar..so, aku dikira sebagai STUDENT..

Apa-apa hal pun..Kaki Wayang aka Azri ucapkan terima kasih sangat-sangat sebab utuskan Kad Raya yang dah berkurun san berabad aku tak dapat..Thanks to Music Brilliant and Bro Eyriqazz..SUPERB CARD!!!

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Gempak! Yeayyyy akhirya dapat KAD RAYA!!!

Betol-betol Hangat! Bloglist Aidilfitri Blog Betol-betol Hangat!

Oleh Kaki Wayang on

Alhamdulillah segmen ini berakhir jugak dengan jayanya..walaupun dah berakhir..masih ada lagi yang request na tukar link..hebat..semangat berblogwalking dan ingin berkenalan dengan blogger baru..

Ini merupakan senarai terbaru BLOGLIST AIDILFITRI Blog Kaki Wayang..terima kasih pada yang join dan yang request..kalau ada yang tertinggal..sila angkat tangan (macam nampak je)..sila bagitau yer..so, aku leh update bloglist ini semula...


SILA KLIK GAMBAR UNTUK BESARKAN PAPARAN YER!!
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Bloglist Aidilfitri Blog Betol-betol Hangat!

Betol-betol Hangat! Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI!

Oleh Kaki Wayang on


Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI!

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI!

Betol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger!

Oleh Kaki Wayang on

Hahahahaha..minggu ni last kalau ada yang masih nak join..kalau dah takde pon tak pe..dah tak larat nak menulis ucapan kat kad raya..hehe..JOIN KAT SINI!!!

Apepun thanks pada yang join yer..ni aku nak update ckit..antara gambar kad yang aku dah siap wat..siap ngan ucapan tulisan tangan lagi..kalau tulisan tak chanteq tu mintak maaf lah yerrr...



Amacam ok tak..so, korang kenelah bersabar yerrr..banyak tu nak kena tulis..pastu nak kene letak "sign D'Informationz" ckit kat situ..dan .....upssss tak leh cakap sekarang..dan yang dapat DUIT RAYA tu tahniah lah yer..yang bertuah je tau...

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger!

Betol-betol Hangat! Kad Raya dah Siap Sedia untuk dihantar!!!

Oleh Kaki Wayang on

 
Alhamdulillah..sambutan yang agak menggalakkan dari kengkawan blogger semua..So, kepada yang dah join Segmen: Saya nak Kad Raya dari Kaki Wayang tempohari..anda kini sudah boleh berkira-kira untuk menunggu sampainya Kad Raya special khas dari Kaki Wayang untuk anda semua...

So, kepada yang nak join tu, sila terus ke SINI..dan ikut arahan yang telah diberikan..yang dah join tu..tunggu jelah kad raya anda yer..ketika ini BBH (Betol-betol Hangat!) kini sedang memperkemaskinikan kad raya anda semua..minggu depan Kad Raya anda akan dihantar ke alamat yang korang telah berikan..

Dan atas dasar ingin memberikan penghargaan kepada pembaca-pembaca Blog Betol-betol Hangat! Selain Kad Raya..DUIT RAYA juga akan diberikan kepada peserta yang bertuah..ingat yang BERTUAH sahaja k..dan dikalangan yang join segmen sahaja..

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Kad Raya dah Siap Sedia untuk dihantar!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...