PMS Automech Racing Team Raih Tempat Ke-5!

Politeknik Muadzam Shah telah berjaya mencatat kedudukan di tempat ke-5 dari 36 jentera yang dipertandingkan merangkumi 24 institusi pendidikan IPTA dan IPTS seluruh Malaysia.

Pelajar Politeknik Muadzam Shah Cipta E-Tajwid Untuk Android!

Boleh dikatakan terdapat pelbagai aplikasi bercorak pembelajaran agama untuk para pengguna Android, dan salah satunya adalah aplikasi E-Tajwid untuk Android.

Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan!

"Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan" berjaya memasuki ruangan Berita Harian pada 22 Mac 2013 yang lalu.

Program Imam Muda Musim 1 Politeknik Muadzam Shah!

Sekalung tahniah kepada penganjur program yang begitu bermanfaat ini.

Malam Sejuta Bintang PMS Berlangsung Meriah!

Malam Sejuta Bintang Berlangsung Meriah

Showing posts with label koleksi Kad raya. Show all posts
Showing posts with label koleksi Kad raya. Show all posts

Betol-betol Hangat! SEGMEN: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!

Oleh Kaki Wayang on

INI ADALAH STICKY POST..Entri terbaru di bawah!!! 

http://1.bp.blogspot.com/-dSay-3ZOgcI/TjJ4WGP4ZHI/AAAAAAAAAUI/CYimSbNwysc/s728/D%2527informations%2B2a.png

Bagi membantu blogger-blogger baru yang masih lagi merangkak dalam dunia blogging..Kaki Wayang nak buat satu segmen khas untuk anda..pada yang rasa-rasa blog dia tu masih tak sampai 10,000 PV dan follower bawah 100 atau ke atas..meh join blog ni..Kaki Wayang tak kisah..apa yang baiknya SEGMEN ni..bukan dapat ape pun..tapi melalui segmen seperti inilah ianya boleh mempromosikan LINK blog anda yang orang lain tak tahu..

Syarat:

1. Letak HEADER Blog Betol-betol Hangat!
2. Terpulanglah pada korang nak jadi follower ataupun tak..
3. Bulat satu entri bertajuk: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!
4. Tag kawan anda 2, 3 orang ke..leh support SEGMEN ni..
5. Dah buat entri link kan entri anda ke entri ini dengan komen anda..

Objektif:

Kepada yang berjaya dan join segmen ini..dah tentu korang akan kenal ramai blogger..akan dapat walaupun tak banyak tapi KW pasti korang akan dapat trafik (leh tambah PV dan UV blog korang)..dan Blog korang akan masuk dalam BLOGLIST Favourite dan KHAS Kaki Wayang..so, peluang untuk pembaca lain untuk nampak link anda adalah besar..

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! SEGMEN: SAYA NAK MASUK DALAM BLOGLIST KAKI WAYANG!

Betol-betol Tazkirah dan Ucapan Gempak Aidilfitri!

Oleh Kaki Wayang on

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/307892_2393553760476_1299872792_32887024_3699385_n.jpg 

Khas dari Kaki Wayang..Selamat menyambut Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..ramai orang ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir..Batin tak de eh..kenapa batin eh? ada sesetengah dari kita menganggap batin tu hanya untuk suami isteri atau hal-hal dalam bilik atau yang sewaktu dengannya..
Cuba anda fikir situasi ini pula:
  • Dengki kat seseorang
  • Wat khianat kat seseorang
  • Memikirkan sesuatu yang tak elok supaya terjadi kat orang yang dibenci
  • Mengumpat orang even dalam hati
Dan semua itu dibuat tanpa luahan kepada orang lain..tapi dibuat dalam hati je tanpa diluahkan dan dilepaskan kepada yang berkenaan (mangsa/ kawan)..bukankah perkara dalaman (dalam hati) itu merupakan perkara BATIN? perkara yang kita tak nampak melainkan orang itu sendiri tahu akan dirinya? Maka di sinilah kita perlulah memohon keampunan Maaf Zahir dan Batin..

Meh baca sesuatu mengenai Sunnah Rasulullah dalam gembira berhari raya:

Mengikut sunnah Nabi, apabila para sahabat bertemu, mereka akan mengucapkan "Taqabbalullah Minna Waminka" yang bermaksud, "semoga Allah menerima amalan kami dan amalanmu". 

Tidak kah dengan mengucapkan kalimah itu lebih baik daripada memikirkan, melakukan dan mengucapkan serta mengungkapkan sesuatu yang sia-sia? Fikir-fikirkanlah..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN khas kepada semua Bloggers, pembaca dan pengunjung serta semua FOLLOWER-FOLLOWER setia Blog Betol-betol Hangat! Sayang kamu laju-laju..

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Tazkirah dan Ucapan Gempak Aidilfitri!

Betol-betol Gempak! Yeayyyy akhirya dapat KAD RAYA!!!

Oleh Kaki Wayang on



Perghhhh..MACAM menang Piala Dunia..begitula kegembiraan yang jelas terpancar itcheuw (itu).

Alhamdulillah..kini sudah sampai ke 25 Ramadhan tinggal 8 jam lagi dah masuk dah hari yang ke 26 Ramadhan..penantian akhirnya tiba jugak..dapat jugak aku merasa KAD RAYA yang dah berkurun dan berabad lamanya tak pernah nak dapat..itulah kuasa blogging..ramai blogger yang buat segmen (seb baek aku join segmen  tu) nak bagi Kad Raya termasuklah aku..NI SEGMEN KAD RAYA aku..dan terima kasih kepada yang join..diketika ini Kad Raya anda kini sudah berada dalam perjalanan menuju ke alamat yang korang berikan..tunggu jelah yerrr..

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar SMS takut tak sempat
Hantar Kad Raya pun kira ok WHAT..!!!

KAD RAYA PERTAMA


Hari ni, saje nak bagitau..aku dapat Kad Raya dari MusicBrilliant..ape ek korang agak-agak MB sampaikan dalam Kad Raya ini? Meh baca yer..tulisannya agak cam budak-budak ckit..sebab apa ek? Sebab dia tulis guna pensel..ngeeee…hanya budak darjah 1-3 je yang pakai pensel..hahahaha..jangan marah haaa MB..Ok dia tulis macam ni..:-

Assalamualaikum, Kaki Wayang!
Bila nak belanja tengok wyg?
Ho-ho-ho! Btw,
SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI!
Maaf andai ada entri yang mengusik hati & perasaan.
Sekian.

Jawapan aku:-

Walaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh MB!..Kalau ko datang Muadzam Shah, kita leh g Kuantan..SURE aku belanja tengok wayang.. SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI jugak..!!! Entri ko xde satu pun yang berjaya mengguris hati ini..wah gitew..

KAD RAYA KEDUA


Kad kedua yang aku dapat ni datangnya dari Bro Eyriqazz..Blogger yang sangat aktif dengan aktiviti Nuffnang dan aktiviti berbuka puasa ketika ini..sejak seminggu ni..asyik post sal berbuka puasa jew..hahaha..Agaknya ape eh yang dia tuliskan dalam Kad Raya tu? Sebelum ke ucapan tu..dia ni seorang cikgu tau..pas tu dia suka berpantun..semua Kad Raya yang dia hantar kat sesape yang join..semuanya ada pantun..tulisan dalam kad ni agak macam tulisan DOKTOR ckit..hampir-hampir aku tak leh nak baca..ulang beberapa kali baru dapat baca dengan lancar..Meh baca meh..:-

Kaki Wayang nama nickname diberi,
Orangnya hensem kacak sekali,
Sekali pandang ada iras-iras Khairul Fahmi,
2 kali pandang, ada gaya jadi Imam Muda musim baru nanti

Selamat Hari Raya Eyriqazz ucapi,
Kad Raya seperti dijanji,
Sepuluh jari memohon maaf jika tersilap dan terkasar bahasa ini,
Terjahlah Eyriqazz.com hari-hari.

Jawapan aku tapi bukan balas pantun tau:-

Nama Kaki Wayang adalah ilham dari kekerapan aku menonton wayang setiap minggu..Buat pengetahuan Bro Eyriqazz..Aku ni tak de lah hensem atau kacak sekali..tapi hensem dan kacak banyak kali tau..ngeee (perasan)..Iras Khairul Fahmi??? tang mana tu..xde kot..kang Elia (bekas tunang KFCM) terpikat kat aku pula..Imam Muda? Amin Ya Rabbal Alamin..itulah yang aku harapkan..Nak dengar Azri (nama sebenar) bertilawah dan bertaranum ke? no hal..ce try..hehehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri jugak..Azri juga ingin memohon maaf atas segala komen yang diberikan kat blog bro eyriqazz..kot lah ada yang terkasar bahasa..dan buat pengetahuan semua..Blog Great Teacher itu tiap hari aku terjah..termasuklah disaat aku menaip entri ini....

By the way..im not student actually..hehehehe..aku ni dah keje dah pun kat Politeknik Muadzam Shah, Pahang..ni kali “seratus” orang salah anggap aku ni student..biasalah muda lagi kan tu yang orang anggap student tu..(kembang hidong sekejap)..hari tu lagilah “Pelajar Politeknik Johan Pertandingan Nyanyian Lagu-lagu Merdeka Terbuka Kuala Lumpur”..hahahaha..dah lah masuk UTUSAN MALAYSIA pulak tu..salah maklumat pula..tak pe, tak pe..AKU sebenarnya mengambil maksud STUDENT (maksud tersirat)itu atas sebab-sebab aku masih lagi insan kerdil dan serba kamil yang belajar mengenai kehidupan, agama dan macam-macam lagi..yang penting aku masih baru dalam dunia blog..masih belajar..so, aku dikira sebagai STUDENT..

Apa-apa hal pun..Kaki Wayang aka Azri ucapkan terima kasih sangat-sangat sebab utuskan Kad Raya yang dah berkurun san berabad aku tak dapat..Thanks to Music Brilliant and Bro Eyriqazz..SUPERB CARD!!!

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Gempak! Yeayyyy akhirya dapat KAD RAYA!!!

Betol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger #2!

Oleh Kaki Wayang on

Ok lah saja nak update..nak bagitahu sikit selain KAD RAYA yang korang dapat tu..korang akan dapat DUIT RAYA jugak tau..dalam ramai-ramai yang join Kaki Wayang nak bagi 3 Kad Raya yang disertakan dengan DUIT RAYA..dan kat sini nak bagitau sikit pembayangnya..Kepada seiapa yang menerima KAD RAYA seperti di bawah (gambar bawah)..konfem di dalamnya ada DUIT RAYA..



Kenapa 3 Kad Raya ni ada DUIT RAYA? Sebab 3 keping kad ini merupakan kad raya kesukaan dan kegemaran Kaki Wayang..dengan designnya yang sangat cantik dan unik..yang merah tu lagilah..panjang..ada 6 muka semuanya..semua favourite Kaki Wayang...yang tak dapat tu..jangan lah berkecil hati yerr..masih ada peluang lagi nanti..Nanti Kaki Wayang buat lagi giveaway lain..yang lebih serius dan gempak!!!

TQ pada yang join kat SINI: Saya Nak Kad Raya dari Kaki Wayang!!!

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger #2!

Betol-betol Sempoi! Semangat dan Semarak Merdeka, Hari Raya!

Oleh Kaki Wayang on

 

Dengan semangat patriotik, Abd Rahim Kasiman yang berbaju Melayu mengayuh basikal yang dihiasi dengan Jalur Gemilang dan bendera negeri Johor untuk ke tempat kerjanya, di Johor Bahru, Johor.

 

Pelajar Sekolah Tunku Abdul Rahman,Luqmanurhakiem Mohd Ali menyusun tabung 1 Malaysia di pintu masuk dewan sekolahnya sempena sambutan Bulan Kemerdekaan, di Ipoh.

Namun begitu, dalam kegembiraan menyambut Hari Merdeka dan Hari Raya Aidilfitri masih ada lagi yang hidup dalam keadaan yang sangat daif dan susah..apa kata anda ke SINI: Tabung Kemanusiaan Somalia dan buat keputusan anda.."TEPUK DADA TANYA SELERA DAN IMAN"..

 

Dan tidak lupa juga kepada Adik Noor Saiful Mohamad, 12, menunjukkan jari tangan kanannya yang putus dan cedera akibat bermain mercun bola ketika ditemui di Hospital Raja Perempuan Zainab II, di Kota Bharu.

P/s: Dah dekat-dekat nak raya ni..semakin ramai pula yang menerima akibat daripada bermain mercun..nak main boleh tapi kenalah hati-hati..kalau boleh tak yah main terus lagi elok..tak lah mengundang bahaya nanti.. 
 
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Sempoi! Semangat dan Semarak Merdeka, Hari Raya!

Betol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger!

Oleh Kaki Wayang on

Hahahahaha..minggu ni last kalau ada yang masih nak join..kalau dah takde pon tak pe..dah tak larat nak menulis ucapan kat kad raya..hehe..JOIN KAT SINI!!!

Apepun thanks pada yang join yer..ni aku nak update ckit..antara gambar kad yang aku dah siap wat..siap ngan ucapan tulisan tangan lagi..kalau tulisan tak chanteq tu mintak maaf lah yerrr...



Amacam ok tak..so, korang kenelah bersabar yerrr..banyak tu nak kena tulis..pastu nak kene letak "sign D'Informationz" ckit kat situ..dan .....upssss tak leh cakap sekarang..dan yang dapat DUIT RAYA tu tahniah lah yer..yang bertuah je tau...

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Gigih Menyiapkan Kad Raya Kengkawan Blogger!

Betol-betol Hangat! Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri!

Oleh Kaki Wayang on

http://1.bp.blogspot.com/-hPjTiYVnRCU/TXc1O4uYLcI/AAAAAAAAAOI/V8aSwF7P200/s400/Pantun.jpg

Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman MMS pun dah kira grand lah ye..!

Anak Dolah makan lepat
Makan lepat sambil melompat
Nak hantar kad raya dah tak sempat
Pakai MMS pun kira ok what?

Lemah lembut tuan puteri
Berkain cindai cantik dipandang
Meriah menyambut Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang 

Udara dingin hening pagi
Tabuh bising mulakan hari
Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing pakai berseri

Tanpa mengira miskin kaya
Pangkat kedudukan hamba shaya
Sama-sama menyambut raya
Maaf-maafan dihari bahagia 

Aidilfitri hari kemenangan
Kejayaan menempuh halangan
Mengenali erti kesenangan
Bagi mereka yang kekurangan 

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakrapan

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Sumber: Budiey.com

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Pantun Lawak Hari Raya dan Pantun Aidilfitri!

Betol-betol Hangat! Koleksi Pantun Bertudung dan Berfesyen #2!

Oleh Kaki Wayang on

http://kashifiat.files.wordpress.com/2010/04/hijab-ban1.jpg 

Baik tak bertudung kalau hanya nak rosak imej
Walhal Islam suruh pakai yang sopan dan manis
Dah kalau takat pakaian ngalahkan pengemis
Atas tutup, bawah buka, ni apa punya jenis?

Kita memang hidup dalam era serba maju
Sungguhlah iman tak dinilai just ikut baju
Kalau bertudung tapi pakai yang 'gitu-gitu'
Kita pun susah kenal, manusia ke hantu

Banyak salah faham bila mula bertudung
Maknanya no fesyen-fesyen only the baju kurung
No more pant suit, kebaya or kebarung
Dah kalau gitu lebih baik duduk berkurung

Bertudung bergaya biarlah yang sempurna
Tak jadi bahan kutuk, jangan pula menambah dosa
Pun tak usahlah juga terlebih gaya
Islam itu suka yang sederhana

Kenalah pula kita wanita bekerjaya
Fesyen busana muslimah yang paling kena
Kalau rasa nak letak kaler, tu yang paling asas je
Sebab agama sendiri menggalakan kita selesa

Mana tidaknya, bila bekerja kita bergaul semua
Kalau sendiri memandang muka pun layu je
Orang dok mengata, kita pun rasa terhina
Dah kalau 'put color' jangan macam 'rainbow' pula

Siapa kata kita tak boleh berwarna
Tak caya cuba tengok semua pendakwah-pendakwah kita
Ustazah-ustazah mereka tetap juga bubuh kaler
Taklah sampai mengancam, cuma biar nampak 'bernyawa'

Tu sebab kita buat kerja semua dengan niat
Jadi terserah budi bicara tuan punya jasad
Dah kononnya bertudung tapi hati masih jahat
Baik tak le payah berpura nak tutup aurat

Kalau dah memang rasa nak berubah
Peduli kata orang bukan dia yang susah payah
Asal niat, matlamat dan cara kita istiqamah
Lantak mereka lah kalau nak tergigit lidah

Bersamalah kita mengkaji semula
Pakaian kita yang bagaimana gayanya
Andai belum betul-betul bersedia
Janganlah kita mencemar kesuciannya

Andai terasa hidayah menyinggah
Lakukan yang betul mengikut sunnah
Menutup aurat jangan sekali dirasa payah
Mengapa diperleceh, itukan perintah

Andai dihati redha dan ikhlas
Diwajah Nur terpancar jelas
Walaupun bergaya tak berapa 'kelas'
Asal Tuhan tahu, diakhirat pengorbanan terbalas

Harap maaflah kalau terlalu panjang
Bukan sengaja mereka yang bukan-bukan
Berpantun seloka bukan setakat hiburan
Yang mana betul jadikan pedoman.

Sumber: istimewa2u

Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Koleksi Pantun Bertudung dan Berfesyen #2!

Betol-betol Hangat! Koleksi Pantun Bertudung dan Berfesyen #1!

Oleh Kaki Wayang on

http://3.bp.blogspot.com/-tDvqM9SQby4/TdrxHHmFn6I/AAAAAAAAJ94/WFz7e-G2HXY/s1600/hijab+wallpapers%252847%2529.jpg 

Pakai tudung tapi bertelanjang
Itulah gaya orang sekarang
Mana tidaknya, ukuran body semua terang-terang
Yang mana kendur yang mana tegang

Baju nipis nampak bayang
Peha gebu saja ditayang
Lebih baik tak pakai baju senang
Dah tentu boleh tunjuk terang-terang

Baju ketat seluar sendat
Pakai tudung just ikat-ikat
Dari mula memang bukan adat
Disudut agama pun gaya tak berkat

Tudung jarang baju nipis
Pakai sikit boleh nampak 'garis'
Mata orang terbeliak, kita membengis
Bila kena kutuk, kenapa menangis

Lengan pendek blaus gantung
Jeans ketat melekat dipunggung
Jadi orang Islam ni sebenarnya beruntung
Agama tak suruh berbungkus macam pocong

Apa rasanya, kepala bertudung, kain terbelah
Kalau takat rambut orang kurang ghairah
Lain kalau peha gebu atau ternampak lurah
Mata yang memandang boleh keluar darah

Kebaya ketat, kain terbelah
Ikat tudung macam tak sudah
Nak ikut suruhan agama memang tak mudah
Tapi Islam sebenarnya indah

Tutup aurat bukan suruh berselubung
Sampai tak nampak muka dan hidung
Yang faham tuntutan amat beruntung
Taklah bersungut mulut pun muncung

Dah kalau mula minat nak bertudung
Cubalah sesuaikan apa yang disarung
Kalau masih rasa jiwa tu 'mendung'
Maknanya nafsu tu belum dapat dibendung

Bertudung itu bukan satu paksaan
Ianya lebih kepada keinsafan
Selalunya nafsu masih dikuasai syaitan
Itu la pasal fesyen pun yang bukan-bukan

Asal menutup aurat itu tuntutan
Kalau dianggap susah, tu sebab bosan
Yang ye nya hati tak berkenan
Tu yang berjela-jela mencipta alasan

Menutup aurat satu syariat
Kepada agama kita taat
Hidup berkat pahala berlipat-lipat
Didunia selamat, di akhirat hebat

Dalam tiap perbuatan, kita mulakan dengan niat
Gitu juga bertudung, janganlah konon nak tunjuk taat
Alamat pahala lebur, dosa bertingkat-tingkat
Mentelah pula berfesyen tak kena tempat  

Sumber: istimewa2u
 
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Koleksi Pantun Bertudung dan Berfesyen #1!

Betol-betol Hangat! Koleksi Pantun dan SMS Raya #2!

Oleh Kaki Wayang on

http://2.bp.blogspot.com/_5H6VWAhok08/THzkclp-EMI/AAAAAAAAAns/eDK1a_Wdb-c/s400/1537290698_1a4fe46dff_o.jpg 

Cincin disarung hati berdebar
Jarinan lembut wajah terhias
Ramadan disambut penuh sabar
Aidilfitri disambut dengan meriah

Saidina Affan menyusun kata
Tutur peri yang mulia
Bermaaf-maafan sesama kita
Di Aidilfitri yang mulia

Buah pauh ditengah bendang
Jadi dagangan ditengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita

Sungguh rendang pohon rumbia
Tempat persinggahan si anak kera
Ketupat rendang sudah tersedia
Jemputlah semua menjamu selera

Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Disisir diandam dengan cekap
Potong rambut pelbagai gaya
Puasa sebulan sudahlah lengkap
Kita menyambut Hari Raya

Negara kita aman sentosa
Jangan dilupa orang terinyanya
Makan sudah baju bergaya
Orang fakir jangan dilupa

Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdetum detam
Riang gembira dihari raya

Adik tersayang segak bergaya
Mengait kuih di atas para
Suasana riang di hari raya
Bermaaf-maafan riang gembira

Menyeberang lautan melintas negeri
Terbang jauh dari Itali
Datuk nenek muka berseri
Anak cucu telah kembali

Gua Niah pintunya lebar
Dayak dusun jadi penjaga
Datuk nenek tidak tersabar
Kuih tersusun di atas meja

Memukul gendang pelbagai gaya
Amat meriah riang gembira
Ramai bertandang di hari raya
Tersenyum riang sanak saudara


Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Koleksi Pantun dan SMS Raya #2!

Betol-betol Hangat! Koleksi Pantun dan SMS Raya #1!

Oleh Kaki Wayang on

http://3.bp.blogspot.com/_5H6VWAhok08/THzedyudK5I/AAAAAAAAAno/7cziajTP7pg/s1600/hari-raya.gif 

 
Sepuluh jari tersusun rapi,
Bunga melati pengharum hati,
SMS dikirim pengganti diri,
Memohon maaf setulus hati,
Mohon Maaf Zahir Dan Batin.

Malam-malam lihat lampu jalan,
Tengok-tengok hantu raya,
Hati-hati diatas jalan,
Supaya selamat pulang beraya.

Jambangan indah lagi berseri,
Menjadi hiasan di aidil fitri,
Sms ku kirimkan pengganti diri,
Tanda ingatan tak lupa dihati

Bulan ramadhan bulan yang mulia,
Di sambut dengan hati yang gembira,
Kini syawal semakin menjelma,
Tangan ku hulurkan maaf dipinta…

Ada mata pandanglah keindahan,
Ada mulut berbudilah pertuturan;
Ada hati berilah kesayangan,
Ada salah silap silalah maafkan.

Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban

Kuih makmur kuih tat
Mari makan sama ketupat
Bukan je selamat hari raya tapi hari raya yang selamat
Itu yang perlu kita ingat

Terlebih bisa tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti kan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita



Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Koleksi Pantun dan SMS Raya #1!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...