Edisi Hangat! Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016!

Oleh Kaki Wayang on

Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016. Pengiktrafan yang diberikan oleh sesetengah pihak kepada seorang penulis blog mahupun laman web merupakan satu penghargaan kepada mereka yang bersusah payah menulis dan berkongsi maklumat kepada seluruh manusia di Malaysia. Ada diantara blog-blog di Malaysia yang kini menjadi ikutan bukan sahaja di Malaysia tetapi juga followers dari luar negara.

Ramai rakan-rakan blogger yang sudah pastinya tersenarai dan terpilih dalam Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016. Ada diantara rakan-rakan blogger yang saban tahun dinobatkan sebagai blogger terbaik dan blog terbaik (mengikut kepada kategori yang dipertandingkan). 

Berikut merupakan Senarai Best Blog of The Year MSMW 2016


  1. www.smallnhot.com
  2. www.hasrulhassan.com
  3. www.nizamijam.com
  4. www.benashaari.com
  5. www.cikepal06.blogspot.com
  6. www.spinorbinmusic.com
  7. www.denaihati.com

Daripada senarai di atas nampaknya hanya CIKEPAL sahaja yang masih menggunakan domain blogspot.com. Blogger lain dah beralih ke domain dotcom. Hebat kan! Bila pegi kat setiap blog di atas, semuanya memiliki kelebihan tersendiri. Baik dari segi isi kandungan, SEO, design dan maklumat, semuanya memainkan peranan penting untuk dipilih sebagai blogger terbaik sekaligus blog mereka dinobatkan sebagai blog terbaik mengikut kategori yang dipertandingkan.

Sebagai makluman kepada semua blogger, pemilihan pemenang adalah berdasarkan kepada jumlah undian yang melibatkan 80% undian awam dan 20% markah dari juri. Markah dari juri itu melibatkan 10% markah untuk kandungan blog, 5% untuk rekabentuk blog, 5% lagi adalah untuk etika.

Bagi mereka yang baru menjengah ke dunia blog, anda pastinya tertanya-tanya siapakah blogger terbaik sebelum ini. Untuk mengetahuinya anda boleh ke Social Media Week Awards (Past Winners) untuk mengetahui pemenang-pemenang terdahulu.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...