Edisi Kesihatan! 3 Cara Pantas Untuk Menghilangkan Jerawat!

Oleh Kaki Wayang on


Cara hilangkan jerawat. Jerawat, jerawat, jerawat. Satu perkara yang amat menjengkelkan. Terutamanya apabila terjadi kepada anda. Kadang-kadang setompok kat pipi. Setompok kat hidung, bertompok-tompok kat dahi dan dagu. Paling "annoying" bila jerawat dalam lubang hidung. Muka comel, cantik dan ensem tapi ada jerawat. Boleh mendatangkan kemarahan yang sangat-sangat super.
Namun begitu, anda sudah seharusnya tidak lagi perlu risau dengan kehadiran jerawat di muka anda. Hanya perlu melakukan 3 tips ini sudah pastinya dapat mencegah jerawat dari muncul dan timbul di muka anda.

http://synad3.nuffnang.com.my/track/click?s=5697243f&urlid=8094252&ref=informations-the.blogspot.my&id=1148591&bid=679182&ad_type=leaderboard&goto=http%3A%2F%2Fwww.marigold.com.my%2Fuht.html

1. Penghidratan Kulit

Penghidratan kulit merupakan salah satu cara yang amat penting dan berkesan. Caranya mudah je, anda hanya perlu meminum banyak air kosong untuk menghidrasi kulit.
2. Penggunaan Minyak

Penggunaan minyak secara rutin dan konsisten juga pastinya akan dapat membantu mengurangkan jerawat. Antara minyak yang boleh digunakan adalah seperti minyak kelapa atau zaitun. Jangan pula guna minyak petrol atau minyak masak yer. Huhu.

3. Exfoliation 

Cara ini biasanya digunakan oleh sang wanita. Sesekali manjakan diri, hargai diri dan wajah dengan mengunjungi klinik kecantikan untuk melakukan rawatan exfolition. Rawatan tersebut akan membantu anda untuk membuang sel-sel mati di wajah anda.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...