PMS Automech Racing Team Raih Tempat Ke-5!

Politeknik Muadzam Shah telah berjaya mencatat kedudukan di tempat ke-5 dari 36 jentera yang dipertandingkan merangkumi 24 institusi pendidikan IPTA dan IPTS seluruh Malaysia.

Pelajar Politeknik Muadzam Shah Cipta E-Tajwid Untuk Android!

Boleh dikatakan terdapat pelbagai aplikasi bercorak pembelajaran agama untuk para pengguna Android, dan salah satunya adalah aplikasi E-Tajwid untuk Android.

Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan!

"Pekan Sungai Lembing Bakal Bandar Pelancongan" berjaya memasuki ruangan Berita Harian pada 22 Mac 2013 yang lalu.

Program Imam Muda Musim 1 Politeknik Muadzam Shah!

Sekalung tahniah kepada penganjur program yang begitu bermanfaat ini.

Malam Sejuta Bintang PMS Berlangsung Meriah!

Malam Sejuta Bintang Berlangsung Meriah

Showing posts with label ASTRO naikkan cas berganda. Show all posts
Showing posts with label ASTRO naikkan cas berganda. Show all posts

Edisi Hangat! Tips Langgan Astro Mustika Secara Percuma - Jom Kita Lingkupkan Astro!

Oleh Kaki Wayang on



Korang nak tengok tak channel Astro Mustika ni secara free....
Tanpa perlu bayar deposit pon??...
Muahahahha....
Meh kita sesama melingkupkan astro....
(Kemain lagik kan diaorg nak naikkan harga pakej...)
Sila baca selanjutnyaEdisi Hangat! Tips Langgan Astro Mustika Secara Percuma - Jom Kita Lingkupkan Astro!

Betol-betol Informasi! Mengapa piring ASTRO menghadap KIBLAT?

Oleh Kaki Wayang on

http://2.bp.blogspot.com/_L99NF4pI62o/TQmtCpu-ICI/AAAAAAAAErQ/i0SMdyf3dwo/s1600/gambar+alang+002.jpg

Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?

KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.

Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah.

"Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

"Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.

Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan.

"Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tusi badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini," jelasnya

Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth". Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.

Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah... Bagi yang bukan Islam kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini..
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Informasi! Mengapa piring ASTRO menghadap KIBLAT?

Betol-betol Hangat! Astro B.yond TV Guide on your Android mobile!

Oleh Kaki Wayang on

 

Kalau korang rasa mahal sangat ASTRO VIEW (Astro guide) yang korang dapat tiap bulan tu..pe kata korang download je ASTRO Byond TV guide ni dan terus install kat mobile korang..Android sajooo occay..

Description

TV. Your Time. Your Way. Recording On The Go.
The Astro B.yond TV Guide is an app that allows you to check the latest Astro TV schedule and use your PVR to record your favourite programmes straight from your mobile.


To make a PVR recording, register at www.astro.com.my and follow the simple on screen instructions to link your website and Astro account together. Login to the app using that account then select a channel by  browsing the different categories or by using the search function. Once a channel is selected, a new menu will appear showing you the programmes you can record. You can also jump to the programme listings of different days using the tabs above the screen.


It’s the convenience of recording what you want, when you want, on the go. Install and get from here:
Get it here
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Astro B.yond TV Guide on your Android mobile!

Betol-betol Hangat! Alahai ASTRO!

Oleh Kaki Wayang on

Sebab aku tertarik ngan satu entry dalam blog Cik Munnafendy kita ni..(Cik Munna sajorkh jadi panduan)..dah aku jadi follower dia..kenelah baca entri dia selalu kan..dalam entry dia yang berbunyi..TOINK!, TOINK!..haha..tak lah..dalam entri dia yang bertajuk BERITA SERIUS. Aku tertarik ngan bab Astro tu..sebab aku merupakan pelanggan tetap dan setia ngan ASTRO..setia ker? tapi masalahnyer Astro tak setia ngan aku..selalu menaikkan charge yang ntah haper2..kepada pelanggan ASTRO..korang tau tak ASTRO dah untuk bape ratos juta hasil daripada langganan ASTRO..bukan tu je dari iklan-iklan dan macam-macam lagi..itupun Astro masih nak naikkan harga lagi?

http://4.bp.blogspot.com/-ubSPgFDU7VM/TfjjKFPhT5I/AAAAAAAABLY/v-r3GYNXbWo/s1600/astrologo.jpg

Khabarnya Astro telah menaikkan charge yang tak diluluskan oleh kerajaan..betol atau tidak..wallahualam..Aku ni pelanggan ASTRO..tak cukup dengan itu aku langgan Astro Byond..dah lah kena bayar RM20.00 sebagai charge kepada perkhidmatan Byond itew..tapi perkhidmatannya tetap sama..rancangan, movie, dokumentari dan macam-macam lagi adalah recycle semata-mata..terus terang lah..aku amik pakej Movie, Sukan dan macam-macam lagilah..kalau kat HBO tu tok sah kira lah..filem The Reader lebih dari berjuta-juta kali tengok (saje cakap bjuta-juta nak bagi nampak dah tgok banyak kali)..Kat Cinemax pula..rancangan dan movienya mak aihhhh sangat-sangat season in the sun gitew (faham Cinemas tu untuk filem-filem nostalgia)..Star Movies pula? Pagi Percy of Jackson kemudian dalam kul 10am, filem itu diulang semula..kul 6 pm kejap lagi..diulang lagi filem itu..dan pukul 2am..diulannyer lagi filem itu..adoihhhh haih..Aku rasa banyak lagi filem yang tak dimainkan kat TV yang dah lama diputarkan kat wayang..tapi...

http://farm3.static.flickr.com/2739/4231058872_b707920811_o.jpg

Itu satu hal, pasal hujan pulak..kalau kat Muadzam ni tak yah tunggu hujan lebat..angin dan hujan renyai-renyai pon boleh menggangu siaran ASTRO..aku rasa MEASAT dah tukar macam-macam dah..tapi perancangan tetap sama..yang berubah charge..kalau turun takpe..makin bertambah lah pulak..

Ok yang tu dua hal..IKLAN pulak lagi..kami melanggan siaran berbayar bukan untuk tengok iklan lah cik, puan, encik, tuan ooiiii..kalau TV3, TV2 dan TV1 tu takpelah..dorg tu siaran free..memanglah kene cari duit dengan cara mainkan iklan supaya dorg leh run kan program kat situ..tapi korang (ASTRO) tak payah iklan pon aku rasa dah kaya dah..dah banyak pengikut dah..mengalahkan iklan siaran TV percuma pulak dah..

Ok yang tu tiga hal..ni pasal charge nak tamatkan perkhidmatan, nak buang channel dan reconnection dan sebagainya..semuanya kene charge..adoihhh aihhh..serupa along laaaaaa...
Sila baca selanjutnyaBetol-betol Hangat! Alahai ASTRO!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...