Edisi Pengajaran! Keluarga Allahyarhamah Cikgu Nuroshlizan Kecewa Gambar Palsu Tersebar!

Oleh Kaki Wayang on

Gambar Allahyarhamah Cikgu Siti Nuroshlizan Zulkifli

Gambar Palsu Cikgu Siti Nuroshlizan Zulkifli Tersebar. Al-Fatihah buat seluruh umat islam yang terkorban dalam tragedi Mekah beberapa hari yang lalu. Disebalik kejadian yang sungguh menyayat hati ini, pelbagai pengajaran yang kita boleh dapat melalui ujian besar Allah SWT ini.

Namun begitu, terdapat segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab cuba untuk mengeruhkan lagi keadaan dan menambah lagi kesedihan keluarga jenazah yang terlibat. Melalui artikel Edisi Pengajaran! Nur Fadhliah Kongsi Keistimewaan Allahyarhamah Cikgu Siti Nuroshlizan Zulkifli! ramai yang bersimpati dan sayu dengan berita tersebut. 

Namun begitu, Keluarga Allahyarhamah Cikgu Nuroshlizan ternyata kecewa dengan tersebarnya gambar palsu di kebanyakan laman sosial terutama melalui aplikasi Whatsapp dan laman Facebook.

Beliau meluahkan rasa kecewa dengan tindakan mereka yang tidak bertanggungjawab menyiarkan gambar berkenaan.

"Semasa ayah saya berada di hospital di Mekah, dia telah cuba mengambil gambar arwah kakak namun telah dihalang oleh kakitangan hospital inikan pula gambar arwah hendak dikebumikan kerana prosuder di tempat pengebumian lagi ketat dari hospital."

"Saya rasa amat kecewa dan risau dengan penyiaran gambar-gambar ini kerana takut akan menimbulkan perlbagai masalah lain di masa depan," katanya yang nyata terkilan dengan perkara ini.

Amalludin juga memberitahu selain gambar itu dia juga mendapat satu lagi gambar lain berita palsu mengenai arwah di laman sosial.

"Selain gambar kononnya jenazah arwah kakak saya tersenyum itu ada lagi satu berita dan gambar palsu mengenai arwah iaitu tersebar gambar kononnya gambar arwah kakak saya semasa dijumpai ditempat kejadian di mana mayatnya sedang sujud."

"Itu bukanlah kakak saya, saya sudah menghubungi pihak tabung haji untuk mengetahui tentang hal ini." cerita beliau dengan nada kecewa.

Beliau meminta kepada orang ramai supaya menghentikan penyebaran berita palsu ini kerana ia sama sekali tidak benar.

Sumber: SiakapKeli

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...