Edisi Travel! Jom Ke Jambatan Gantung Kaca China Paling Seram Di Dunia!

Oleh Kaki Wayang on
Ada yang berminat nak pegi ke Negara Tembok Besar China tak? Terlalu banyak tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati di sana. Salah satu tempat yang korang boleh pegi dan alami sendiri pengalaman tersebut adalah dengan melalui jambatan gantung sepanjang 300 meter.

Dikenali sebagai ‘Brave Men’s Bridge’, laluan yang cukup menggerunkan dan menggayatkan ini terletak di sebuah lembah di Shiniuzhai National Geological Park, di wilayah Hunan, China.

Laluan ini bukan sekadar jambatan gantung kosong macam tu jer. Tapi laluan ini dibina dengan kaca setebal 24mm dan 25 lebih kuat daripada jenis kaca lain yang membolehkan para penjung berdiri teguh dan melompat di atasnya.

“Kerangka keluli yang digunakan untuk menyokong jambatan ini sangat kuat dan padat. Jadi jika kaca pecah sekalipun, pelancong tidak akan jatuh.” Jelasnya lagi.

Kalau anda berani bolehlah 'try test’. Kecut tak kecut, jerit tak jerit atau pengsan ke mati. Hahahahaha!

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...