Edisi Terkini! Video Suasana Pengebumian Arwah Pak Yus Jambu - Al-Fatihah!

Oleh Kaki Wayang on


“Dan sesungguhnya Kami akan memberikan dugaan kepada kalian, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa (nyawa) dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. Iaitu mereka yang apabila ditimpakan dengan musibah, mereka mengucapkan “Sesungguhnya dari Allah kita datang dan sesungguhnya kepada-Nya jua kita kembali.” [Al-Baqarah: 155-156]


Perginya Tiada Pengganti

Ramai yang tidak menyangka akan pemergian seorang sahabat (saudara seIslam) apabila Pak Yus (Jambu) sudah pergi meninggalkan kita. Namun, kenangan dan perjuangannya dalam industri hiburan tanahair meninggalkan kesan yang begitu mendalam khususnya kepada kamum keluarga, saudara dan rakan-rakan arwah. 

Namun begitu, Allah SWT lebih menyayangi beliau. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Jenazah pelawak serta pelakon terkenal Yussry Edoo, 39 atau lebih dikenali sebagai Yus Jambu selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Nurul Iman, Kampung Nesam Bintong.


|

Dianggarkan lebih 3,000 orang yang terdiri daripada ahli keluarga, sanak saudara, sahabat handai dan kenalan artis dan peminat dari seluruh negeri Perlis kelihatan membanjiri kawasan masjid dari 10 pagi lagi menantikan ketibaan jenazah.
Kenalan artis dan juga pelawak serta pelakon seperti Achey, Angah, Atu, Tauke, Hairi Safwan dan Akim AF turut menghadiri majlis pengebumian itu

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...