Edisi Sentap! Kitorang Nak Bahagi Harta Ni, Pinjam Ayah Jap..Nanti Saya Pulang Balik - Kejam Punya Anak!

Oleh Kaki Wayang on

AMBIL BERAT...Norijah melayan Wak di Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan, Kempas.
Amat menyedihkan apabila lima anak seorang warga emas hanya ‘meminjam’ ayah mereka beberapa jam bagi menyelesaikan urusan pembahagian harta sebelum lelaki berusia 75 tahun itu dipulangkan semula ke rumah kebajikan.

Ketika mahu mengambil ayah mereka dari Pusat Jagaan Warga Emas Nur Ehsan, Kempas, di sini, pertengahan bulan lalu, dua anaknya bersungguh-sungguh memberitahu mereka dan adik-beradik lain sudah insaf.

Justeru, mereka meyakinkan pengurus pusat kebajikan itu, Norijah Bidin, bahawa warga emas yang mesra dengan panggilan Wak itu mereka jaga dengan baik.

“Bagaimanapun, saya terkejut apabila kerana selepas beberapa jam, mereka datang dan menyerahkan semula Wak kepada kami untuk dijaga.


“Apabila ditanya, kelima-lima mereka memberi alasan konon kehadiran bapa mereka mencetuskan pelbagai masalah dalam keluarga,” kata Norijah.

P/s: Ya Allah..kejam sungguh anak-anak mereka ini..tak tahu nak kata apa..Harta dunia dilebihkan daripada Ayahnya..Oh ya..nak dapat pahala tak? Jagalah ayah anda selagi ayah anda masih ada dan masih hidup..Jangan bila dah takde baru nak terkinja-kinja nak minta maaf dan menyesal..menjaga orang tua lagi mudah dapat pahala dari mengejar harta dunia semata..

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
1 Comments

{ 1 Komen Membina!... read them below or add one }

.: mama lynn :. said...

sangat x berguna org mcam ni. kenang la sikit jasa ayah tu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...