Bantulah Mereka! Tabung Kemanusiaan Somalia!

Oleh Kaki Wayang on

INI ADALAH STICKY POST..Entri terbaru di bawah!!! 

http://3.bp.blogspot.com/-a7cGA9e7zwY/TlP4wGIt2dI/AAAAAAAAQY4/3BLCNomXjxM/s1600/irm+somalia+need+helps.jpg 

Tiada kata secantik bahasa yang mampu untuk ku nukilkan..hanya berbekalkan sekeping gambar yang menceritakan sejuta rasa dan perasaan..hari demi hari berlalu..dan begitulah SOMALIA mengharungi rutin hidupnya yang kini semakin tertekan dengan krisis KEBULURAN dan macam-macam lagi..

Alhamdulillah, kita sebagai rakyat Malaysia sudah sepatutnya bersyukur dengan negara kita Malaysia..semuanya serba lengkap dan sempurna..makanan, kemudahan dan infrastruktur serta prasarana..semuanya cukup..malah berlebih-lebih..bukan itu sahaja malah ada juga yang membazir..

Berbeza dengan kehidupan dibumi Somalia..semuanya serba kekurangan..melihat kepada gambar di atas sudah boleh menceritakan bagaimana susah payah kehidupan di sana..sama-samalah kita saling bantu-membantu..dan mendermalah..sampaikan sumbangan anda kepada Tabung Kemanusiaan Somalia | Islamic Relief Malaysia..

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...