Edisi Khas Tips! Tips Menjana Pendapatan melalui BLOG!

Oleh Kaki Wayang on

http://1.bp.blogspot.com/_RzNwaNHk3yY/TPRqntaUg4I/AAAAAAAAB0w/ko7ZDghP9Dg/s1600/blogging-money.jpg

Tips 1
  1. Macam mana eh Nuffnang nak bagi kita pendapatan?apa yang Aku pelajari dari Nuffnang adalah..setelah korang dah buat tu semua (yang kat atas tadi tu) sekarang korang kena selalu update profile kat blog manager korang dalam akaun Nuffnang tu..masa bila yang kita nak kena update?kalau korang jenis sibuk dan malas..tak pe..seminggu sekali update pun takpe..2 minggu sekali pun masih relevan..sebab apa yang korang update kat akaun Nuff tu adalah..agen pengiklan Nuffnang akan cuba untuk membahagi-bahagikan iklan kepada semua BLOGGERS yang menggunakan Nuffnang..sebagai contoh..kat blog korang keluar iklan mengenai Perodua, Churp Churp, Vaseline, Proton Exora, Maxis Hotlink dan macam-macam lagi..korang kena update pada profile dan pilih automotif, mobile sebagai pilihan..dan sekali sekala korang review mengenai iklan Nuffnang itu..so, secara tak lansung pembaca nak juga tahu mengenai iklan itu..so, dari situ lah entri korang boleh  menarik dan menjana trafik yang banyak dari pembaca..
  2. Semakin ramai yang menjadi pembaca blog korang semakin banyak peluang korang untuk mendapat traffic (pembaca dan silent reader)..bagi Aku tak de gunanya mempunyai ratusan juta follower kalau Blog korang  tak di follow cerita dan entrinya..dan tak de returning visitor..so pada Aku, isi artikel lagi penting..so, kalau dah ramai yang follow cerita dari blog korang, secara tak langsung pembaca akan menekan JOIN THIS SITE..boleh tambah follower skali.
  3. Macam mana eh nak dapatkan klik iklan dari pembaca? Aku berani cakap..daripada 1000 pembaca korang yang ada blog..xmungkin ada seorang pun yang akan klik iklan nuffnang korang tu sebab dia tahu kalau dia klik dah tentu korang dapat duit..baik klik iklan sendiri yer dok?..tapi jangan lupa pada pendatang baru yang tak mempunyai blog ataupun website..dan ada kemungkinan orang itu bila nampak iklan nuffnang dia akan click atas sebab-sebab ingin tahu.. 
  4. Satu lagi Nuffnang hanya akan bayar apabila jumlah Trafik yang masuk ke dalam blog kita adalah melebihi 1000PV dan lebih kurang 500-800UV sehari..lagi banyak lagi best..lagi berpeluang menambah pendapatan..

Tips 2
Nak jadi popular di search engine tak? Kalau nak antara perkara yang perlu korang buat adalah mendaftarkan blog korang di direktori seach engine. Kemudian daftarkan blog korang kat sini: 
    Kalau belum daftar klik link tersebut dan daftar segera dan ikut semua arahan yang “diorang” nak tu. Kalau setakat daftar je tak jadi apa. Jangan lupa daftar sekali di Google Analytics untuk kita mengetahui prestasi blog sendiri serta mengetahui blog mana yang paling banyak membantu kejayaan blog kita. Selain keyword yang berjaya menarik ramai pembaca

    AUTO PING macam kat blog Aku tu pun kena ada..sebab setiap kali kita buat entri baru..Auto Ping akan secara automatic ping entri terbaru kita dan terus masuk dalam enjin carian google, yahoo dan bing..

    Mengenai Penulis:

    Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

    Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

    Comments
    0 Comments

    { 0 Komen Membina!... read them below or add one }

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...