Betol-betol Hangat! Follower Ramai, Pageviews Sikit?

Oleh Kaki Wayang on

http://business.tips.my/wp-content/uploads/2010/08/business.jpg

Assalammualaikum semua...dah masuk 28 Ramadhan dah ni..amacam dengan puasa anda? nak tanya yang lelaki sahaja yerrr..kalau pompuan tu fahamlah kalau tak puasa..mesti ada sebab-sebab tertentu..kan? Kalau lelaki yang tak puasa memeng pelik sangatlah tu..lebih-lebih lagi yang dah capai "akil baligh"..sebelum terlambat..korang dah niat lum untuk puasa 28 ramadhan ni? Kang tak sah pula puasa..Ok lupakan..

Meh kita bincangkan satu hal yang sering dan banyak berlaku dikalangan blogger kita..pernah tak koang nampak satu blog tu FOLLOWER dia sampai beriban-riban? tapi pageviews dia alahai sikitnyerrr..atau blog korang sendiri yang alami benda ni..gila nak follower ramai je lah katakan..itu maknanya anda tak laksanakan tanggungjawab anda sebagai blogger..sebab anda hanya mengejar jumlah follower..kuantiti dan kualiti penulisan blog sangat minima..dan itu salah satu sebab mengapa pembaca dan pengunjung tak nak masuk blog anda..

Dan satu situasi lagi..macam mana pula dengan blogger yang hanya mempunyai beberapa ratus sahaja follower tapi pageviews ataupu unique views dia beratus ribu? atau korang sendiri yang alami benda ni? tu maknanya blog anda disukai..selalu update dan pelbagai sudut pandang berbeza dalam keadaan yang berlainan dan sudah tentu ia membawa natijah yang baik...

Maka di situ lah blog anda akan disukai..lama kelamaan Follower anda akan bertambah dan tugasan yang sangat minima..jadi jangan berhenti untuk menyampaikan maklumat kepada pembaca blog anda...

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...