Edisi Sengal! Perkahwinan Zara Shafruddin Di Gereja Sebenarnya Di Rahsiakan, Tetapi Akhirnya Kevin Rudd Membocorkannya Di Twitter!

Oleh Kaki Wayang on


KISAH HIDUP ZARA SHAFRUDDIN Sebelum Berkahwin Di Gereja KINI Terbongkar!


BIODATA ZARA SHAFRUDDIN - Pandainya dia, tapi malangnya BERKAHWIN di GEREJA!
 
Sekarang ini dalam internet ‘kecoh’ apabila seorang gadis Melayu dari Pulau Pinang dikatakan berkahwin dengan anak VVIP dari Australia di sebuah gereja. Melalui laporan akhbar, Nicholis Rudd, 26, anak kepada Kevin Rudd bekas Perdana Menteri Australia telah berkahwin di Gereja Anglikan St James ‘di King St, Sydney, bersama pasangannya Zara Shafruddin, 27.

Perkahwinan itu dirahsiakan sehinggalah bekas Perdana Menteri itu mengumumkan di Twitternya. Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu. Selepas majlis, pasangan itu telah menaiki limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis Resepsi.

Pasangan itu bertemu pada majlis perkahwinan Jessica, anak sulung Rudd dan Rein isterinya di Brisbane Therese Mei 2007. Nicholas Rudd melamar Zara semasa percutian Easter di Republik Czech pada bulan April 2010. Zara berkata dia terkejut apabila Nick melutut dihadapannya.

“Saya tidak menjangkakan, tetapi saya tahu akan menjadi lebih bahagia. Bukan sahaja dia sangat bijak, pemurah tetapi juga baik hati, ,” kata Zara Shafruddin.

Pasangan pengantin, kedua-dua peguam, bekerja di firma undang-undang antarabangsa Clayton Utz di Sydney.

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
3 Comments

{ 3 Komen Membina!... read them below or add one }

roha said...

Kantoi...

Farhan Yusuf said...

bagaimanakah apakah ??? ouhh hurrmmhhh

hawiz said...

salam...
blog saya ade masalah yg 'like' tu..untuk entry dan juga untuk fan page..huhu..camne r?..kaki wayang tau tak?..dier kuar error la..''There was an error liking the page. If you are the page owner, please try running your page through the linter on the Facebook devsite (https://developers.facebook.com/tools/lint/) and fixing any errors.'' ..itulah yg klo kite nk wat..tp xreti r..huhu..tq klo sudi membantu saya

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...