Edisi Sentap! Proton Preve Kini Sudah Buat Hal, Indah Khabar Dari Rupa - Dasar Kereta Malaysia!

Oleh Kaki Wayang on


Saban hari, saban tahun kita disogokkan dengan pelbagai andaian, harapan dan macam-macam lagi apabila ianya berkaitan dengan kereta-kereta buatan Malaysia..bila sebut je buatan Malaysia, pasti kita akan mengatakan bahawa kereta buatan tempatan amat jauh kualitinya berbanding kereta buatan Eropah..

So, bila kereta Malaysia yang kita dah beli pasti perkataan atau ayat ini akan terbit dari mulut kita..DASAR KERETA MALAYSIA..namun begitu tidak semua jenis kereta Malaysia teruk akan kualitinya..Jom kita tengok Proton Preve buat hal..tidak tahu mana silapnya kereta yang dikatakan begitu hebat dan berkualiti tinggi jadi seperti ini...MOTTO Proton adalah Drive It To Believe IT..tapi dapatkah kita mempercayai Proton Preve kalau ianya berlaku seperti ini?


Ini bukanlah kutukan..ini hanyalah andaian dan kemungkinan-kemungkinan yang bakal berlaku seandainya benda ini berlaku kepada kereta-kereta Malaysia..dasar kereta Malaysia itu hanyalah kemungkinan para HATERS Proton akan katakan..penulis sendiri merupakan peminat Proton..Memang kereta untuk test drive di atas mengalami kerosakan akibat kemalangan..ini hanyalah satu sudut pandang dari segi penulisan yang lain...

Difahamkan kereta ini mengalami kemalangan apabila cuba untuk mengelak sebuah kenderaan lain..So, kepada semua tak perlulah kita nak buat andaian yer..Kereta Malaysia terbaek...kepada HATERS Proton cuba rasa dulu kereta ni baru tahu akan kehebatannya...

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
2 Comments

{ 2 Komen Membina!... read them below or add one }

Ahmad Zarin said...

Ayo yo... ini macam ka kereta Malaysia... He he, saya dah pergi showroom.. still guna enjin campro. Enjin campro banyak memberi masaalah kepada pemandu-pemandu teksi, kalau tak percaya tanyalah pemandu teksi yang menggunakan BLM,Persona, Exora atau waja... Bila nak tukar enjin lain ?

kie said...

itu macam ka..tapi tarak ape..itu semua cobaan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...