Edisi Sentap! Berlaku Jujur Ketika Aktiviti Blogwalking dan Follow Blog Lain!

Oleh Kaki Wayang on



Ramai diantara blogger menghadapi keadaan seperti ini..termasuklah saya sendiri..bagi blogger yang desperate sangat nak dapatkan Follower..

U Follow, I Follow You Back!
I dah Follow blog U, U Follow lah Blog I Pula!
Hit Me and I Will Hit You Back!

Berikut merupakan pernyataan ketika mana proses Follow-Memfollow (abaikan kerosakan bahasa ini) berlaku..Ini sahajalah cara mereka untuk menarik pembaca agar datang ke blog dan kemudiannya menjadi follower blog kita..

Suatu ketika dulu, aku memang amalkan benda ni..namun setelah setahun berlalu..pengalaman pun dah ada..rasanya setiap Blogger harus jujur dalam aktiviti ini..bukan susah pun kan..apa salahnya kalau kengkawan dah follow tu follow lah balik..tak mengeluarkan satu sen pun duit korang..dan satu lagi..toksah lah menipu..dapat dosa adalah..kalau tak follow tu tak payah kata dah follow dengan harapan agar orang itu percaya dan kemudiannya follow blog kita..

Hentikanlah penipuan tu semua k..kesian kat blogger-blogger baru yang baru nak naik..dah lah penat-penat diorang jalankan aktiviti blogwalking dan follow blog korang..tapi korang tipu pula..memang tak de etika langsung dalam berblog..

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
2 Comments

{ 2 Komen Membina!... read them below or add one }

hajar said...

ermmm... same ler... saya pun selalu terkena... tapi x kisah lah tiada paksaan... nak follow? ok.. tak nak follow? tak kisah...

Rahmah Ram Ram said...

memang betul tu azri...memang ada segelintir yang macam tu..cakap aje gedegang gedegung tapi camtu gak...huhuhuhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...