Edisi Sentap! Berlaku Jujur Ketika Aktiviti Blogwalking dan Follow Blog Lain!



Ramai diantara blogger menghadapi keadaan seperti ini..termasuklah saya sendiri..bagi blogger yang desperate sangat nak dapatkan Follower..

U Follow, I Follow You Back!
I dah Follow blog U, U Follow lah Blog I Pula!
Hit Me and I Will Hit You Back!

Berikut merupakan pernyataan ketika mana proses Follow-Memfollow (abaikan kerosakan bahasa ini) berlaku..Ini sahajalah cara mereka untuk menarik pembaca agar datang ke blog dan kemudiannya menjadi follower blog kita..

Suatu ketika dulu, aku memang amalkan benda ni..namun setelah setahun berlalu..pengalaman pun dah ada..rasanya setiap Blogger harus jujur dalam aktiviti ini..bukan susah pun kan..apa salahnya kalau kengkawan dah follow tu follow lah balik..tak mengeluarkan satu sen pun duit korang..dan satu lagi..toksah lah menipu..dapat dosa adalah..kalau tak follow tu tak payah kata dah follow dengan harapan agar orang itu percaya dan kemudiannya follow blog kita..

Hentikanlah penipuan tu semua k..kesian kat blogger-blogger baru yang baru nak naik..dah lah penat-penat diorang jalankan aktiviti blogwalking dan follow blog korang..tapi korang tipu pula..memang tak de etika langsung dalam berblog..
Ranking: 5

{ 2 Komen Membina!... read them below or add one }

hajar said...

ermmm... same ler... saya pun selalu terkena... tapi x kisah lah tiada paksaan... nak follow? ok.. tak nak follow? tak kisah...


1 June 2012 09:47
Rahmah Ram Ram said...

memang betul tu azri...memang ada segelintir yang macam tu..cakap aje gedegang gedegung tapi camtu gak...huhuhuhu


1 June 2012 12:41

Post a Comment

Topik-topik menarik!

 
© The Kaki Wayang! All Rights Reserved