Edisi Hangat! Note baru Ringgit Malaysia yang awesome!

Oleh Kaki Wayang on

Wah sangat teruja (tak suka perkataan ni tapi guna jela)..bila melihat Note baru Ringgit Malaysia dikeluarkan secara rasminya pada Julai 2012 nanti..itu mengikut kepada informasi yang diberikan..tak tahulaa kalau tetiba tarikh itu ditukar..

Rata-rata komen pembaca dan yang mengetahui mengenai ini begitu "eksaited" bila Note baru Ringgit Malaysia ditayangkan pada sidang media melalui berita semalam..aku pown eksaited sebenarnya..tapi sebenarnya ramai yang tak berapa suka apabila wang RM50 dan RM1 tu macam lebih kurang sama je..kesian mak cik dan pak cik yang berniaga yang dah rabun..lebih-lebih lagi time ramai orang yang datang nak membeli..tak pasal-pasal tersalah pulangkan baki..tapi xpe..yang penting aku eksaited nak dapatkan duit baru tu terutama duit RM20 dan RM100 yang dah lama xpegang dek ketinggalan zaman akan designnya..dahlah kuning pula tu duit RM20..


Gambar diatas Kakitangan Bank Negara menunjukkan Note baru Ringgit Malaysia wang kertas dan wang syiling keluaran terbaru yang akan dikeluarkan pada Julai 2012..Cerrr hulur skit duit tu kat sini (mode tak sabar-sabar nak dapat cek Nuffnang buat kali pertama)..

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...