Edisi Hangat! Gambar MyKad Baru 2012!

Oleh Kaki Wayang on


Sedikit mengenainya:-
 
Menurut Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, beliau menyatakan bahawa MyKad baru itu dapat menangani isu pemalsuan MyKad serta masalah berkaitan kualiti dan ketahanannya terutama berkenaan kualiti cip yang sering dibangkitkan oleh sesetengah pihak. MyKad dengan struktur baru ini lebih berkualiti dan menepati ciri-ciri keselamatan, sesuai dengan peredaran waktu, keadaan dan cabaran pada masa depan.

Kepada Anda yang memiliki MyKad pun tahu sendiri kualiti sekarang, cipnya yang sensitif tu kadang-kadang tak detect, struktur kad yang mudah patah, plastik pelindung terkeluar, dan sebagainya. Jadi kesannya banyak urusan terganggu dan membazir masa sebab kena buat mykad baru. Apapun MyKad sekarang nie lebih baik dan banyak kegunaan daripada Kad Pengenalan Plastik yang lama dulu kan? Kiranya ada improvement la di situ. Tahun 2012 depan nak keluarkan yang terbaru.

P/s: Harap-harap lepas ni dah takde dah masalah yang timbul bila menggunakan MyKad ini...

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...